Hovězí steaky s karí
Ingredience
Hovězí svíčková |
800 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme sojovou omáčku, karí, jednu lžíci oleje, med a pepř. Ve směsi osolené steaky obalíme a necháme je marinovat 25 minut při pokojové teplotě. Několikrát promícháme.
- V pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme steaky a opékáme prudce, po obou stranách asi 3 minuty. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové.
- Maso upravíme na mísu, ozdobíme řeřichou nasekanou nahrubo a ihned podáváme.