Hovězí steaky s karí

Ingredience


Hovězí svíčková 800 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Med včelí 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme sojovou omáčku, karí, jednu lžíci oleje, med a pepř. Ve směsi osolené steaky obalíme a necháme je marinovat 25 minut při pokojové teplotě. Několikrát promícháme.
  2. V pánvi rozpálíme zbylý olej, vložíme steaky a opékáme prudce, po obou stranách asi 3 minuty. Maso by mělo uvnitř zůstat růžové.
  3. Maso upravíme na mísu, ozdobíme řeřichou nasekanou nahrubo a ihned podáváme.