Šmakoun s hlívou ústřičnou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šmakoun |
300 g |
Sůl mořská |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
- Šmakounový plátek nakrájíme na nudličky, prohřejeme a přelijeme houbovou omáčkou.
- Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.