Marinovaný rostbíf
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
700 g |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso na rostbíf zbavíme tuku a vložíme do ploché skleněné mísy. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Smícháme olej, chilli, kmín, tymián a pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme při pokojové teplotě asi 15 minut.
- Maso z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a dáme do trouby, předehřáté na 210 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C, maso obrátíme a pečeme ještě 10–15 minut. Po této době je uvnitř maso ještě krvavé. Podle chuti můžeme propéct, ale maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
- Hotový rostbíf vyjmeme z trouby, navrch dáme vločky másla a necháme chvíli odpočívat.
- Maso tence nakrájíme přes vlákno, upravíme na mísu a přelijeme vypečenou šťávou. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.