Marinovaný rostbíf

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 700 g
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 30 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 3 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso na rostbíf zbavíme tuku a vložíme do ploché skleněné mísy. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. Smícháme olej, chilli, kmín, tymián a pepř. Směsí rostbíf potřeme a marinujeme při pokojové teplotě asi 15 minut.
  2. Maso z obou stran osolíme, vložíme do pečicí nádoby a dáme do trouby, předehřáté na 210 °C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 150 °C, maso obrátíme a pečeme ještě 10–15 minut. Po této době je uvnitř maso ještě krvavé. Podle chuti můžeme propéct, ale maso by mělo zůstat uvnitř růžové.
  3. Hotový rostbíf vyjmeme z trouby, navrch dáme vločky másla a necháme chvíli odpočívat.
  4. Maso tence nakrájíme přes vlákno, upravíme na mísu a přelijeme vypečenou šťávou. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.