Bramborové knedlíky plněné šmakounem
Ingredience
Brambory |
300 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hrubá |
50 g |
Pšeničná krupice |
50 g |
Šmakoun |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1.8 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Přidáme hrubou mouku, krupici, sůl, vejce a vše rychle zpracujeme.
- Šmakoun umeleme a plníme jím kousky bramborového těsta. Vytvarujeme kulaté knedlíčky, vložíme je do osolené vařící vody a uvaříme.
- Po vyjmutí z vody knedlíky propícháme vidličkou a omastíme rozpuštěným máslem.