Vepřové kotlety na pomerančích
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
800 g |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 11 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kotlet odstraníme tuk, v pánvi rozpálíme olej a máslo. Kotlety osolíme, opepříme a 4 minuty opékáme z jedné strany.
- Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme, oba pomeranče oloupeme, vyjmeme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.
- Kotlety obrátíme a opékáme asi 3 minuty. Cibuli nasekáme na hrubo. Hotové kotlety dáme na mísu a uchováme v teple.
- Cibuli dáme do výpeku v pánvi a dusíme asi 2 minuty, až trochu zesklovatí. Přidáme vývar smíchaný s kečupem a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.
- Plátky pomeranče a výpek dáme do omáčky, osolíme a opepříme. Omáčku rozdělíme na kotlety, posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ihned podáváme.