Dijonské vepřové řízky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 7 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky naklepeme na sílu asi 0,5 cm. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a nasekaným koprem. Směsí potřeme maso z obou stran.
- Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj řízky a opékáme z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a necháme zakryté v teple.
- Řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme.