Dijonské vepřové řízky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky naklepeme na sílu asi 0,5 cm. Česnek oloupeme, nasekáme a smícháme s hořčicí a nasekaným koprem. Směsí potřeme maso z obou stran.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vložíme do něj řízky a opékáme z každé strany asi 2 minuty. Vyjmeme a necháme zakryté v teple.
  3. Řízky osolíme, opepříme, ozdobíme snítkami kopru a ihned podáváme.