Kuřecí stehna s mangem a kokosem
Ingredience
Chutney mangové |
175 g |
Citrony |
1 ks |
Kari pasta |
1 kávová lžička |
Kokos sušený |
25 g |
Kuřecí stehna |
8 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna nejprve zbavíme kůže a nožem nařízneme maso asi 3cm podél kosti po obou stranách tak, aby vznikly dvě kapsičky.
- Mangové čatní zcedíme přes sítko abychom oddělili dužinu od omáčky. Poté dužinu nakrájíme na kousky, smícháme s kari pastou, sušeným kokosem a na závěr přidáme citronovou šťávu. Touto směsí naplníme kapsičky a maso dáme na vymaštěný plech.
- Troubu předehřejeme na 200C.
- Smícháme omáčku z mangového čatní s trochou citronové šťávy a polovinu z vzniklé omáčky nalijeme na maso. Stehna pečeme cca 15min a poté naneseme zbytek omáčky a necháme ještě dalších zhruba 15min dopéct.
- Pokrm můžeme podávat teplý i studený, s míchaným salátem.