Kuřecí stehna s mangem a kokosem

Ingredience


Chutney mangové 175 g
Citrony 1 ks
Kari pasta 1 kávová lžička
Kokos sušený 25 g
Kuřecí stehna 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna nejprve zbavíme kůže a nožem nařízneme maso asi 3cm podél kosti po obou stranách tak, aby vznikly dvě kapsičky.
  2. Mangové čatní zcedíme přes sítko abychom oddělili dužinu od omáčky. Poté dužinu nakrájíme na kousky, smícháme s kari pastou, sušeným kokosem a na závěr přidáme citronovou šťávu. Touto směsí naplníme kapsičky a maso dáme na vymaštěný plech.
  3. Troubu předehřejeme na 200C.
  4. Smícháme omáčku z mangového čatní s trochou citronové šťávy a polovinu z vzniklé omáčky nalijeme na maso. Stehna pečeme cca 15min a poté naneseme zbytek omáčky a necháme ještě dalších zhruba 15min dopéct.
  5. Pokrm můžeme podávat teplý i studený, s míchaným salátem.