Kachna s celerem

Ingredience


Celer řapíkatý 4 ks
Cibule 1 ks
Kachna mražená 1 ks
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opečeme po všech stranách na sádle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme. K masu přilijeme šťávu z rozvařených rajčat a víno. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny.
  3. Měkkou kachnu naporcujeme a ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru.