Kachna s celerem
Ingredience
Celer řapíkatý |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Kachna mražená |
1 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opečeme po všech stranách na sádle. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Krátce osmahneme.
- Rajčata spaříme, oloupeme a rozvaříme. K masu přilijeme šťávu z rozvařených rajčat a víno. Zvolna dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny.
- Měkkou kachnu naporcujeme a ozdobíme dušenou cibulí a řapíky celeru.