Slepičí maso s pepřem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý celý |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Slepice |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar slepičí |
3 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.
- Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.
- Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.