Slepičí maso s pepřem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý celý 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Slepice 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar slepičí 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nasekanou petrželku, oloupanou a nastrouhanou mrkev, osmahneme a chvíli podusíme.
  2. Očištěné a omyté slepičí maso vykostíme, nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme k zelenině. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby podléváme vývarem. Šťáva má sahat jen do poloviny kostiček masa.
  3. Nakonec přidáme rozdrcené kuličky pepře a rajčatový protlak, zaprášíme moukou a dodusíme doměkka.