Vepřové závitky z krkovičky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hořčice |
2 kávová lžička |
Hovězí vývar základní |
0.25 l |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
800 g |
Vepřový bok uzený |
80 g |
Zakysaná smetana |
130 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.
- Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.
- Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.
- Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.