Vepřové závitky z krkovičky

Ingredience


Cibule 2 ks
Hořčice 2 kávová lžička
Hovězí vývar základní 0.25 l
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 800 g
Vepřový bok uzený 80 g
Zakysaná smetana 130 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety z krkovičky po jedné straně osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, okurky na plátky.
  2. Na pomazanou stranu kotlet položíme plátek uzeného bůčku, cibuli a okurky. Maso svineme a zajistíme párátky.
  3. Ve větší pánvi rozpálíme olej a lžíci másla, závitky opečeme ze všech stran, poté přidáme protlak, krátce povaříme a zalijeme vývarem. Dusíme 25 minut pod pokličkou. Pět minut před koncem vaření smícháme zbylé máslo s moukou a za stálého míchání ho přidáme do omáčky. Přidáme smetanu, papriku, sůl a pepř.
  4. Z hotových závitků odstraníme párátka, přendáme je na talíře, polijeme omáčkou a ihned podáváme.