Rybí pudink

Ingredience


Makrela obecná 1250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Veka 2 krajíc
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné ryby vykostíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. 1000g ryb osolíme, opepříme a odložíme stranou. Zbylých 250g ryb smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, nastrouhaným sýrem a moukou.
  3. Pudinkovou formu vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Střídavě do ní vrstvíme připravenou směs a ryby. Spodní a vrchní vrstvu tvoří směs. Formu dobře uzavřeme a pudink vaříme v páře 1 hodinu.
  4. Uvařený pudink vyklopíme a podáváme.