Rybí pudink
Ingredience
Makrela obecná |
1250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Veka |
2 krajíc |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné ryby vykostíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 1000g ryb osolíme, opepříme a odložíme stranou. Zbylých 250g ryb smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, nastrouhaným sýrem a moukou.
- Pudinkovou formu vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Střídavě do ní vrstvíme připravenou směs a ryby. Spodní a vrchní vrstvu tvoří směs. Formu dobře uzavřeme a pudink vaříme v páře 1 hodinu.
- Uvařený pudink vyklopíme a podáváme.