Ochridský pstruh ve víně

Ingredience


Celer - nať 1 ks
Cibule 1 ks
Citrony 0.25 ks
Mrkev kořen 2 ks
Pepř černý celý 5 ks
Petržel - nať 1 ks
Pstruh 800 g
Sůl 15 g
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.
  2. Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.
  3. Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.
  4. Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.