Ochridský pstruh ve víně
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
0.25 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Pstruh |
800 g |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pstruha vykucháme, očistíme, osušíme utěrkou.
- Z vína, vody, oloupané mrkve, cibule, zelených natí, koření a citronu uvaříme nálev, necháme jej vychladnout.
- Do studeného nálevu vložíme pstruha (nejlépe v košíčku) a přistavíme na oheň. Když se začne nálev vařit, zmírníme příkon tepla, zvolna vaříme asi 25 minut.
- Podáváme s vařenými bramborami a žloutkovou omáčkou.