Dršťky po dalmátsku
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Dršťky syrové |
600 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Voda pitná |
2 l |
Vývar z hovězích kostí |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.
- Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.
- Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.
- Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.