Dršťky po dalmátsku

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Dršťky syrové 600 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Voda pitná 2 l
Vývar z hovězích kostí 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.
  2. Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.
  3. Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.
  4. Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.