Pohanka s mletým masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
200 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pohanka |
350 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.
- Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.
- Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Podáváme s hlávkovým salátem.