Pohanka s mletým masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 200 g
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pohanka 350 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 2 dl
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku spaříme vařící vodou, zvolna vaříme v osolené vodě asi 15 minut.
  2. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme. Podlijeme vodou (nebo vývarem), dusíme téměř do měkka. Poté vmícháme rajčatový protlak, nasekaný česnek, petrželku a na másle podušené žampiony.
  3. Do máslem vymazané zapékací mísy vložíme polovinu uvařené pohanky, na ni podušené maso, navrch zbylou pohanku.
  4. Vejce rozmícháme se smetanou, vlijeme na pokrm. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  5. Podáváme s hlávkovým salátem.