Telecí plec se špenátem

Ingredience


Cibule 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Špenátový protlak mražený 450 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí plec 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.
  2. Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.
  3. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.