Telecí plec se špenátem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Špenátový protlak mražený |
450 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí plec |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.
- Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.