Hovězí maso po dalmátsku

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Hovězí maso zadní 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce obalíme v mouce. Plátky osmahneme po obou stranách na horkém oleji.
  2. Opečené maso urovnáme do kastrolu, posypeme oloupaným, nasekaným česnekem a petrželkou, citronovou kůrou, solí, pepřem.
  3. Olej od opékání masa smícháme s vývarem, nalijeme na maso, aby bylo zakryté, zvolna dusíme do měkka.
  4. Podáváme s vařenými bramborami, těstovinami nebo polentou.