Candát v bramborové krustě
Ingredience
Brambory |
400 g |
Candát obecný |
400 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek ušleháme, až téměř vznikne sníh a přidáme k bramborové hmotě.
- Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Vždy dva kousky položíme na sebe.
- Bramborovou hmotu rozdělíme na poloviny, jednu polovinu na dvě hromádky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Filet candáta položíme na hromádku, zbylou bramborovou hmotu rozdělíme tak, aby ryba byla zakrytá. Stejně postupujeme u druhého filetu.
- Pečeme v troubě, vyhřáté na 250 stupňů Celsia, přibližně po dobu 20 minut.