Candát v bramborové krustě

Ingredience


Brambory 400 g
Candát obecný 400 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek ušleháme, až téměř vznikne sníh a přidáme k bramborové hmotě.
  2. Očištěného a omytého candáta nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Vždy dva kousky položíme na sebe.
  3. Bramborovou hmotu rozdělíme na poloviny, jednu polovinu na dvě hromádky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Filet candáta položíme na hromádku, zbylou bramborovou hmotu rozdělíme tak, aby ryba byla zakrytá. Stejně postupujeme u druhého filetu.
  4. Pečeme v troubě, vyhřáté na 250 stupňů Celsia, přibližně po dobu 20 minut.