Hrnec s fazolemi a klobásou
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Klobása Dunajská |
200 g |
Libeček |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Salám měkký |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 12 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat.
- Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme.
- Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut.
- Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem.