Flambované kuře

Ingredience


Bambusové výhonky 50 g
Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Hřebíček 1 ks
Kuře 1200 g
Martell cognac 5 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 100 ml
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.
  2. Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.
  3. Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.
  4. Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.