Flambované kuře
Ingredience
Bambusové výhonky |
50 g |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Kuře |
1200 g |
Martell cognac |
5 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
100 ml |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celé kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé kousky osolíme a opepříme.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a špek nakrájený na plátky a restujeme dokud kuře nezhnědne. Poté přidáme na kousky nakrájenou cibuli a koňak. Koňak zapálíme a všechny kousky ze všech stran oflambujeme.
- Přidáme vývar, víno, česnek, petržel, bambusové výhonky, hřebíček a bobkový list a důkladně promícháme. Mísu přiklopíme a pečeme 75-90min v troubě předehřáté na 200C. Během pečení několikrát promícháme.
- Když je maso hotové, vyjmeme bobkový list a hřebíček a ihned podáváme.