Telecí játra s cuketou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Cuketa |
250 g |
Játra telecí |
600 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř.
- Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple.
- Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple.
- Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu.
- Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme.