Telecí játra s cuketou

Ingredience


Cibule 2 ks
Cuketa 250 g
Játra telecí 600 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple.
  3. Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple.
  4. Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu.
  5. Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme.