Zapečený sýrový chléb
Ingredience
Chléb toastový |
8 krajíc |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mezi dva krajíce toastového chleba vložíme vždy plátek sýra. Chleby urovnáme do vymazané zapékací mísy.
- Rozklepneme vejce, přilijeme víno, smetanu a směs nalijeme na chleby. Povrch posypeme nasekaným koprem, osolíme a opepříme.
- Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut.