Bramborové noky se šalvějí a Parmezánem

Ingredience


Brambory 1000 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme, ještě horké prolisujeme. K bramborám přidáme mouku, žloutky sůl a vypracujeme těsto.
  2. Na mírně pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát silný asi centimetr, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Každý nok trochu přimáčkneme vidličkou.
  3. Noky vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi 3 minuty, poté je vyjmeme a necháme okapat.
  4. Omyté lístky šalvěje krátce podusíme na rozehřátém másle, vložíme noky a za stálého obracení je opečeme, podle chuti opepříme.
  5. Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.