Bramborové noky se šalvějí a Parmezánem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
80 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme, ještě horké prolisujeme. K bramborám přidáme mouku, žloutky sůl a vypracujeme těsto.
- Na mírně pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát silný asi centimetr, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Každý nok trochu přimáčkneme vidličkou.
- Noky vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi 3 minuty, poté je vyjmeme a necháme okapat.
- Omyté lístky šalvěje krátce podusíme na rozehřátém másle, vložíme noky a za stálého obracení je opečeme, podle chuti opepříme.
- Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.