Rybí ražniči s květákem
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Filé rybí |
800 g |
Houby čerstvé |
22 ks |
Květák |
250 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- File opláchneme, osušíme, nakrájíme na 16 kousků a vložíme do mísy. Chilli koření, mletou papriku, špetku soli a čerstvě namletý pepř rozmícháme v oleji, touto marinádou zakapeme připravené filé a uložíme na půl hodiny přikryté do chladničky.
- Mezitím očistíme květák, rozebereme na růžičky a povaříme 12 minut v osolené vodě. Poté scedíme, rozložíme na utěrku a necháme oschnout.
- Omytá rajčata spaříme, ihned vložíme do studené vody, oloupeme a rozčtvrtíme. Houby očistíme, nožičky odkrojíme od hlaviček, petrželku opláchneme, vodu vytřeseme, jemně nasekáme.
- Filé vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na kovové jehly střídavě napichujeme filé, květák, rajčata a houby.
- Olej, který zůstal po marinování, rozehřejeme na pánvi a postupně do něj vkládáme ražniči. Pozvolna opékáme 8 minut za občasného obrácení.
- Upečené ražniči upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned servírujeme s bramborami, pečenými ve slupce v alobalu.