Rybí ražniči s květákem

Ingredience


Chilli koření mleté 1 špetka
Filé rybí 800 g
Houby čerstvé 22 ks
Květák 250 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý celý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 4 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. File opláchneme, osušíme, nakrájíme na 16 kousků a vložíme do mísy. Chilli koření, mletou papriku, špetku soli a čerstvě namletý pepř rozmícháme v oleji, touto marinádou zakapeme připravené filé a uložíme na půl hodiny přikryté do chladničky.
  2. Mezitím očistíme květák, rozebereme na růžičky a povaříme 12 minut v osolené vodě. Poté scedíme, rozložíme na utěrku a necháme oschnout.
  3. Omytá rajčata spaříme, ihned vložíme do studené vody, oloupeme a rozčtvrtíme. Houby očistíme, nožičky odkrojíme od hlaviček, petrželku opláchneme, vodu vytřeseme, jemně nasekáme.
  4. Filé vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na kovové jehly střídavě napichujeme filé, květák, rajčata a houby.
  5. Olej, který zůstal po marinování, rozehřejeme na pánvi a postupně do něj vkládáme ražniči. Pozvolna opékáme 8 minut za občasného obrácení.
  6. Upečené ražniči upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned servírujeme s bramborami, pečenými ve slupce v alobalu.