Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce

Ingredience


Bazalka 0.5 hrst
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 8 ks
Krůtí maso 400 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 150 g
Oregano čerstvé 0.25 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 0.5 hrst
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Rohlíky bílé 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 20 g
Tymián čerstvý 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme.
  2. Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty.
  3. Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut.
  4. Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.