Krůtí karbanátky v rajčatové omáčce
Ingredience
Bazalka |
0.5 hrst |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
8 ks |
Krůtí maso |
400 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
150 g |
Oregano čerstvé |
0.25 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
0.5 hrst |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
20 g |
Tymián čerstvý |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlík namočíme do vlažné vody. Cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Bylinky omyjeme, vytřeseme vodu, otrháme lístky (několik jich dáme stranou na ozdobu) a jemně posekáme.
- Z namočeného rohlíku vymačkáme vodu, vložíme do mísy, přidáme cibulku, vejce, nastrouhaný sýr, bylinky a namleté maso. Dle potřeby a chuti osolíme, opepříme a řádně promícháme. Ze směsi omočenou rukou tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, mírně je zploštíme do tvaru karbanátku a vkládáme na rozehřátý olej. Opékáme do zlatova z každé strany 2 minuty.
- Příprava omáčky: cibuli a česnek oloupeme, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme, obojí zpěníme na rozehřátém oleji. Poté přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list, oregano, tymián a dle chuti osolíme, opepříme. Zprudka přivedeme k varu za občasného promíchání, poté vložíme karbanátky, přikryjeme a dusíme 25 minut.
- Před servírováním upravíme karbanátky na mísu, posypeme je olivami a bylinkami podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.