Melounový sorbet se sektem

Ingredience


Cukr krupice 50 g
Meduňka 1 ks
Med včelí 2 polévková lžíce
Meloun cukrový 750 g
Víno šumivé (sekt) 100 ml
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci svaříme 100ml vody s cukrem a medem. Když se cukr rozpustí, sirup necháme vychladnout.
  2. Meloun rozkrojíme a zbavíme zrnek. Z dužiny vypícháme asi 20 kuliček a uložíme je do chladničky. Zbylou dužinu rozmixujeme na pyré a přimícháme sekt a sirup. Směs necháme 20 minut ve zmrzlinovači mrazit, potom přendáme do misky a mrazíme asi 4 hodiny. Sorbet během mražení několikrát zamícháme.
  3. Polovinu sorbetu rozdělíme do pohárů, přidáme kuličky melounu a navršíme zbylý sorbet. Ozdobíme lístkem meduňky.