Melounový sorbet se sektem
Ingredience
Cukr krupice |
50 g |
Meduňka |
1 ks |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Meloun cukrový |
750 g |
Víno šumivé (sekt) |
100 ml |
Voda pitná |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci svaříme 100ml vody s cukrem a medem. Když se cukr rozpustí, sirup necháme vychladnout.
- Meloun rozkrojíme a zbavíme zrnek. Z dužiny vypícháme asi 20 kuliček a uložíme je do chladničky. Zbylou dužinu rozmixujeme na pyré a přimícháme sekt a sirup. Směs necháme 20 minut ve zmrzlinovači mrazit, potom přendáme do misky a mrazíme asi 4 hodiny. Sorbet během mražení několikrát zamícháme.
- Polovinu sorbetu rozdělíme do pohárů, přidáme kuličky melounu a navršíme zbylý sorbet. Ozdobíme lístkem meduňky.