Brambory po řecku
Ingredience
Brambory |
800 g |
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Feta |
200 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, omytý pórek podélně rozkrojíme a rozkrájíme na proužky.
- V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme oloupané, na plátky pokrájené brambory a za častého obracení je pečeme asi 20 minut do zlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
- V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, opékáme na něm papriky, pórek a nasekaný česnek asi 10 minut. Osolíme, opepříme, zlehka vmícháme brambory, sýr nakrájený na kostičky a lístky tymiánu. Vše krátce prohřejeme, ihned podáváme.