Brambory po řecku

Ingredience


Brambory 800 g
Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 80 g
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Feta 200 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky, omytý pórek podélně rozkrojíme a rozkrájíme na proužky.
  2. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, vložíme oloupané, na plátky pokrájené brambory a za častého obracení je pečeme asi 20 minut do zlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve.
  3. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, opékáme na něm papriky, pórek a nasekaný česnek asi 10 minut. Osolíme, opepříme, zlehka vmícháme brambory, sýr nakrájený na kostičky a lístky tymiánu. Vše krátce prohřejeme, ihned podáváme.