Minikarbanátky z okouníka mořského
Ingredience
Chléb toastový |
100 g |
Cibule |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Okouník mořský |
800 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filé (mražené) z okouníka rozmixujeme. V horkém mléce namočíme toastový chléb, promícháme s rybou, oloupanou nasekanou cibulí, vejci, rozsekaným koprem a petrželkou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.
- Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky a osmažíme je v pánvi na oleji do zlatova.
- Můžeme podávat s hořčičnou omáčkou.