Minikarbanátky z okouníka mořského

Ingredience


Chléb toastový 100 g
Cibule 2 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Okouník mořský 800 g
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filé (mražené) z okouníka rozmixujeme. V horkém mléce namočíme toastový chléb, promícháme s rybou, oloupanou nasekanou cibulí, vejci, rozsekaným koprem a petrželkou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme cayenským pepřem.
  2. Ze směsi vytvarujeme malé karbanátky a osmažíme je v pánvi na oleji do zlatova.
  3. Můžeme podávat s hořčičnou omáčkou.