Římský salát s krevetami
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
2 ks |
Krevety tygří - loupané |
150 g |
Ocet jablečný |
3 polévková lžíce |
Olej salátový |
8 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.
- Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.
- Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.