Římský salát s krevetami

Ingredience


Bageta 1 ks
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Jablka 2 ks
Krevety tygří - loupané 150 g
Ocet jablečný 3 polévková lžíce
Olej salátový 8 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát římský 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, pokapeme citronovou šťávou, ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a zašleháme 6 lžic oleje. Nakonec vmícháme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli.
  2. Omyté krevety opékáme na lžíci oleje po všech stranách asi 4 minuty. Na zbylém oleji do zlatova opečeme na kostičky pokrájenou bagetu.
  3. Salát smícháme s dílky jablek, krevetami a zálivkou, upravíme na talíře, posypeme opečenými kostičkami bagety.