Špenátový salát s kozím sýrem
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Nektarinka |
2 ks |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr kozí |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky.
- Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi.
- Podáváme s topinkami z toastového chleba.