Špenátový salát s kozím sýrem

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Mandle plátky 2 polévková lžíce
Nektarinka 2 ks
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr kozí 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mandle nasucho opražíme na pánvi, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, nektarinky omyjeme, vypeckujeme a rozkrájíme na dílky.
  2. Ocet smícháme se solí, pepřem a ořechovým olejem. Špenát smícháme se zálivkou a spolu s cibulí, sýrem nakrájeným na kousky i nektarinkami rozdělíme na talíře. Pokrm posypeme praženými mandlemi.
  3. Podáváme s topinkami z toastového chleba.