Kedlubna s míchanými vejci a uzeným lososem

Ingredience


Kedlubna 1 ks
Losos uzený 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z kedlubny odkrojíme nať a odložíme stranou, Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci rozehřátého másla s olejem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem, uchováme horké.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Přidáme na nudličky pokrájené plátky uzeného lososa.
  3. Plátky kedlubny upravíme na talíře a obložíme míchanými vejci. Pokrm posypeme nasekanou kedlubnovou natí a podáváme.