Kedlubna s míchanými vejci a uzeným lososem
Ingredience
Kedlubna |
1 ks |
Losos uzený |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z kedlubny odkrojíme nať a odložíme stranou, Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci rozehřátého másla s olejem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem, uchováme horké.
- Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme, opepříme, na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Přidáme na nudličky pokrájené plátky uzeného lososa.
- Plátky kedlubny upravíme na talíře a obložíme míchanými vejci. Pokrm posypeme nasekanou kedlubnovou natí a podáváme.