Bylinková vejce se sezamem
Ingredience
Kerblík |
30 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sezam - semena |
4 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý kerblík nahrubo posekáme, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
- V pánvi na rozehřátém másle osmahneme šalotku a žampiony, přidáme kerblík, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
- Šalotky se žampiony rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Do každé rozklepneme vejce, po okrajích dáme vždy lžíci zakysané smetany a posypeme lžící sezamových semínek.
- Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme jako teplý předkrm.