Bylinková vejce se sezamem

Ingredience


Kerblík 30 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sezam - semena 4 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý kerblík nahrubo posekáme, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
  2. V pánvi na rozehřátém másle osmahneme šalotku a žampiony, přidáme kerblík, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
  3. Šalotky se žampiony rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Do každé rozklepneme vejce, po okrajích dáme vždy lžíci zakysané smetany a posypeme lžící sezamových semínek.
  4. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme jako teplý předkrm.