Hrášek se šťovíkem
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šťovík |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou.
- V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova.
- Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny.