Hrášek se šťovíkem

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Cibule 1 ks
Hrášek 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šťovík 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou.
  2. V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
  3. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova.
  4. Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny.