Pórková polévka se sýrem a žampiony
Ingredience
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Pórek |
4 ks |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr smetanový tavený 45% |
8 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
- Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou.