Pórková polévka se sýrem a žampiony

Ingredience


Mrkev kořen 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Pórek 4 ks
Solamyl 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr smetanový tavený 45% 8 polévková lžíce
Vývar zeleninový 1 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev na kostičky, obojí osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar. Polévku vaříme asi 15 minut, poté přidáme Solamyl, rozmíchaný ve lžíci vody.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, spolu s taveným sýrem je vmícháme do polévky, snížíme příkon tepla, polévku osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
  3. Při podávání každou porci posypeme nasekanou petrželkou.