Rajčatová polévka se smaženým toastem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
2 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
0.25 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčata, krátce je opečeme. Přimícháme cukr, sůl, pepř, ocet a bobkový list, přilijeme vývar a za občasného míchání zvolna vaříme přibližně 15 minut.
- Z toastového chleba odkrojíme kůrku, krajíčky nakrájíme na trojúhelníky. Na rozehřátém oleji zpěníme prolisovaný česnek a chléb osmažíme do zlatova. Mírně osolíme.
- Polévku propasírujeme sítem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Rozlijeme do talířů, do každé porce vmícháme 1/2 lžíce smetany a vložíme toasty.