Rajčatová polévka se smaženým toastem

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 2 krajíc
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Tabasco 0.25 kávová lžička
Vývar zeleninový 250 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčata, krátce je opečeme. Přimícháme cukr, sůl, pepř, ocet a bobkový list, přilijeme vývar a za občasného míchání zvolna vaříme přibližně 15 minut.
  2. Z toastového chleba odkrojíme kůrku, krajíčky nakrájíme na trojúhelníky. Na rozehřátém oleji zpěníme prolisovaný česnek a chléb osmažíme do zlatova. Mírně osolíme.
  3. Polévku propasírujeme sítem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Rozlijeme do talířů, do každé porce vmícháme 1/2 lžíce smetany a vložíme toasty.