Jablka v těstíčku se zmrzlinou

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Droždí 1 kávová lžička
Jablka 2 ks
Marmeláda brusinková 2 polévková lžíce
Máta 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Zmrzlina vanilková 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.
  2. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.
  3. Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.
  4. Dezert ozdobíme lístky máty.