Jablka v těstíčku se zmrzlinou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Droždí |
1 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Marmeláda brusinková |
2 polévková lžíce |
Máta |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zmrzlina vanilková |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce rozšleháme s pivem, droždím, cukrem a skořicí. Zlehka přimícháme mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Necháme je 10 minut odpočinout.
- Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Plátky jablek namočíme v těstíčku a smažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme, položíme na papírovou utěrku.
- Marmeládu do hladka rozetřeme s citronovou šťávou, Talíře posypeme moučkovým cukrem, upravíme na ně horká jablka, přidáme kopeček zmrzliny a lžičku marmelády.
- Dezert ozdobíme lístky máty.