Brambory pečené s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
0.5 krajíc |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.
- Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.
- Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.
- Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.
- Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.