Brambory pečené s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 0.5 krajíc
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory dobře omyjeme a zabalíme do alobalu, pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 35 minut.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nahrubo nakrájíme.
  3. Celozrnný toastový chléb opečeme a rozdrobíme.
  4. Rajčata, toast, oloupaný a nasekaný česnek, olej, ocet, kmín, papriku i oregano rozmixujeme na omáčku, podle chuti osolíme, opepříme.
  5. Brambory vyjmeme z alobalu, upravíme na talíře a podáváme s připravenou studenou omáčkou.