Bramborové vějíře s pestem

Ingredience


Bazalka 10 g
Brambory 8 ks
Česnek 1 stroužek
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
  2. Oloupaný česnek, část bazalky a Parmazán nahrubo nakrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme na omáčku, osolíme, opepříme.
  3. Brambory oloupeme, v odstupech 1 cm opatrně nařízneme. Do zářezů vetřeme připravené pesto, brambory položíme na kousky alobalu a kraje zvedneme. Brambory pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
  4. Pokrm ozdobíme zbylou bazalkou, můžeme podávat s rajčatovým salátem.