Bramborové vějíře s pestem
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Brambory |
8 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
- Oloupaný česnek, část bazalky a Parmazán nahrubo nakrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme na omáčku, osolíme, opepříme.
- Brambory oloupeme, v odstupech 1 cm opatrně nařízneme. Do zářezů vetřeme připravené pesto, brambory položíme na kousky alobalu a kraje zvedneme. Brambory pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Pokrm ozdobíme zbylou bazalkou, můžeme podávat s rajčatovým salátem.