Kornoutky z moravského uzeného se salátem
Ingredience
Celer řapíkatý |
100 g |
Chléb celozrnný pšeničný |
10 krajíc |
Kompot ananasový |
100 g |
Majonéza |
130 g |
Moravské uzené maso |
200 g |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý celer nakrájíme na tenké plátky, ananas necháme okapat. Několik kousků celeru a ananasu odložíme na ozdobu, zbylé spolu s nasekanými ořechy vmícháme do 100 g majonézy.
- Krajíčky tmavého chleba slabě potřeme zbylou majonézou, plátky uzeného rozpůlíme, svineme do kornoutků, naplníme celerovým salátem a položíme na krajíčky chleba.
- Obložené chleby upravíme na mísu a ozdobíme kousky celeru a ananasu.