Jehněčí kýta s mrkví a bramborami

Ingredience


Brambory 1000 g
Česnek 2 stroužek
Jehněčí kýta 1000 g
Mrkev kořen 750 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Šalotka 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 4 ks
Víno růžové 250 ml
Vývar z hovězích kostí 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný, na plátky nakrájený česnek smícháme s olejem, směsí maso potřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.
  2. Smícháme vývar a víno, maso podle potřeby podléváme, občas kýtu také obrátíme.
  3. Šalotku oloupeme, mrkev také oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Oloupané brambory pokrájíme na kostky, z omytých bylinek otrháme lístky. Vším obložíme pečeni asi 45 minut před koncem tepelné úpravy.
  4. Upečené maso nakrájíme na plátky. Výpek a zeleninu osolíme, opepříme a spolu s kýtou upravíme na mísu.