Bramborový nákyp s cibulí

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mléko polotučné 250 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Ovesné vločky 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slunečnice - semena 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
  2. Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.
  3. Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
  4. Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.
  5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.