Bramborový nákyp s cibulí
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
250 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Ovesné vločky |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slunečnice - semena |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.
- Na dno máslem vymaštěné zapékací mísy urovnáme plátky oloupané cibule, na ně navrstvíme plátky brambor a posypeme slunečnicovými semínky.
- Mléko rozšleháme s vývarem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.
- Pokrm v míse posypeme ovesnými vločkami a strouhankou a zalijeme připravenou mléčnou směsí.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 55 minut. Po 30 minutách můžeme mísu přikrýt alobalem.