Tvarohový krém se švestkami
Ingredience
Cukr vanilka |
1 ks |
Hřebíček |
4 ks |
Jogurt bílý |
150 ml |
Kakao - prášek |
1 kávová lžička |
Máta |
0.25 hrst |
Sacharin |
1 špetka |
Sirup višňový |
200 ml |
Skořice celá |
0.5 ks |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Švestky |
500 g |
Tvaroh měkký - nízkotučný |
250 g |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.
- Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.
- Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.