Tvarohový krém se švestkami

Ingredience


Cukr vanilka 1 ks
Hřebíček 4 ks
Jogurt bílý 150 ml
Kakao - prášek 1 kávová lžička
Máta 0.25 hrst
Sacharin 1 špetka
Sirup višňový 200 ml
Skořice celá 0.5 ks
Solamyl 2 polévková lžíce
Švestky 500 g
Tvaroh měkký - nízkotučný 250 g
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.
  2. Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.
  3. Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.