Špagety se šmakounem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kečup |
50 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
100 g |
Šmakoun |
300 g |
Špagety, Makarony |
300 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme je a necháme okapat.
- Na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený šmakoun. Přidáme rajčatový protlak, kečup a vše chvíli podusíme.
- Na talíře upravíme špagety se šmakounem a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.