Květákový nákyp se šmakounem

Ingredience


Květák 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Šmakoun 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozebereme na růžičky.
  2. Z mouky a másla (1 lžíce) připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, šmakoun nakrájený na kostičky, nasekanou petrželku a sůl. Vše promícháme.
  3. Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před dokončením tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.