Květákový nákyp se šmakounem
Ingredience
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Šmakoun |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozebereme na růžičky.
- Z mouky a másla (1 lžíce) připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, šmakoun nakrájený na kostičky, nasekanou petrželku a sůl. Vše promícháme.
- Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před dokončením tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.