Hovězí žebro vařené
Ingredience
Hovězí žebra |
1500 g |
Sůl |
30 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí žebra (nebo hrudí) nasekáme a dobře opláchneme ve vlažné vodě. Maso vložíme do vařící osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Je-li maso ze staršího kusu, přiléváme během vaření teplou vodu, aby bylo stále ponořené.
- Měkké maso zbavíme kostí a porcujeme.
- Podáváme je s různými omáčkami, teplými nebo studenými, různě obložené, s upravenou čočkou, s dušenou zeleninou, se zeleninovými saláty, s octovým nebo jablkovým křenem.
- Pokud maso podáváme samostatně, vždy je podlijeme trochou vlastního horkého vývaru.