Vepřová kýta s rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl mořská |
1 špetka |
Vepřová kýta |
300 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry.
- Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.