Vepřová kýta s rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 1 špetka
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl mořská 1 špetka
Vepřová kýta 300 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
  2. Omyté maso nakrájíme na proužky, vložíme na rozpálený olej a rychle opečeme. Přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a očištěné, na proužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, sůl podle chuti a trochu citronové kůry.
  3. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.