Grilovaný kuřecí špíz
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Kuřecí křídla |
8 ks |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Cukr krupice |
56.25 g |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Víno rýžové čínské |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí stehna vykostíme a maso nakrájíme na větší kousky. Jarní cibulku oloupeme, nakrájíme na kousky a spolu s masem napíchneme na dvanáct bambusových grilovacích jehel.
- Poté připravíme křídla - u každého odřízneme první kloub a křídlo pak rozpůlíme až ke druhému kloubu. Dvě obnažené kůstky uchopíme a zatáhneme tak, abychom je oddělili od zbytku masa. Menší z nich odstraníme.
- Špízy i křídla pak ogrilujeme na předehřátém grilu bez použití oleje. Když se z masa začne uvolňovat šťáva, potřeme je větším množstvím omáčky a grilujeme ještě tři minuty křídla a pět minut špízy.
- Na omáčku si v hrnci z nerezové oceli smícháme sojové omáčky, brandy, rýžové víno a cukr a necháme vařit, dokud se dvě třetiny objemu neodpaří. Poté hrnec odstavíme a necháme vychladnout.