Marcipánky
Ingredience
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Marcipánová hmota surová |
250 g |
Poleva čokoládová |
100 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nastrouháme marcipán najemno, utřeme s vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, s bílky a skořicí.
- Touto hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme kolečka.
- Marcipánky spíše sušíme než pečeme na 150 stupňů.
- Poté necháme vychladnout.
- Čokoládovou polevu rozpustíme dle návodu a cukroví nepravidelně poléváme.