Šmakounové řízky se sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šmakoun 500 g
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vegeta 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky šmakounu podélně rozkrojíme a opečeme na oleji dozlatova. Urovnáme je na plech a na každý řízek položíme plátek sýru. Zapékáme chvíli ve středně vyhřáté troubě.
  2. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle a promícháme s nasekanou petrželkou a kořením a přidáme smetanu.
  3. Zapečené řízky upravíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou.