Bramborový salát s kopřivami
Ingredience
Brambory rané |
400 g |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jogurt bílý |
200 ml |
Kopřiva |
2 hrst |
Mrkev kořen |
2 ks |
Okurky nakládané |
3 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl mořská |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
- Vše vložíme do mísy, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené okurky a omyté, nasekané mladé kopřivy. Osolíme, mírně osladíme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme jogurt a dobře promícháme.
- Salát dáme vychladit.