Bramborový salát s kopřivami

Ingredience


Brambory rané 400 g
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Jogurt bílý 200 ml
Kopřiva 2 hrst
Mrkev kořen 2 ks
Okurky nakládané 3 ks
Petržel - nať 1 ks
Sůl mořská 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Očištěnou a omytou kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky.
  2. Vše vložíme do mísy, přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené okurky a omyté, nasekané mladé kopřivy. Osolíme, mírně osladíme a zakapeme citronovou šťávou. Nakonec přidáme jogurt a dobře promícháme.
  3. Salát dáme vychladit.