Vinný krém s jahodami

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Jahody zahradní 500 g
Máta 1 ks
Mléko polotučné 125 ml
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 125 ml
Želatina bílá plátky 6 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu namočíme do studené vody. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Dřeň i lusk vložíme do mléka a svaříme.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj 20 g cukru.
  3. V horké vodní lázni utřeme žloutky se zbylým cukrem. Přes síto vlijeme svařené vanilkové mléko, přidáme vymačkanou želatinu a za stálého míchání ji rozpustíme.
  4. Krém přendáme do studené vodní lázně a mícháme do vychladnutí. Nakonec přimícháme víno a krém vložíme do chladničky asi na 25 minut.
  5. Do želírujícího krému vmícháme ušlehanou smetanu a zlehka přimícháme ušlehaný sníh.
  6. Omyté jahody upravíme do pohárů spolu s krémem a ozdobíme mátou.